Batting Indoctrinating - Closedown

Behoud overzicht over je contracten met contract management systeem.

Posted Nov. 25, 2016, 5:28 p.m. By lmcuende

Een volledig overzicht behouden over alle contracten binnen een bedrijf is zo goed als onbegonnen werk als je er aan denkt dat bedrijven meer dan 20.000 contracten kunnen hebben met verschillende andere bedrijven en elk contract loopt ooit wel een keer af of moet verlengd worden en daarbij is eens een grondige doorname van het oude contract en nieuwe onderhandelingen voor het nieuwe contract ondertekend wordt noodzakelijk voor de goede werking van een bedrijf en een positieve ontwikkeling naar de toekomst toe. 


Te veel over het hoofd gezien.


Spijtig genoeg wordt het immers maar al te vaak over het hoofd gezien en dat zijn echt wel gemiste kansen voor een bedrijf. Er kan immers altijd wel eens wat verbeterd worden in een contract of nieuwe prijs onderhandelingen gemaakt worden. Er zelf echter een zicht op hebben op wanneer elk contract afloopt of vernieuwd moet worden is een werk van dergelijke grote omvang dat dat haast onmogelijk is, om niet volledig onmogelijk om hier zelf een onverzicht over te kunnen houden. Met een contract management programma echter wordt dit allemaal automatisch bijgehouden en geregeld en krijg je automatisch een waarschuwing voor elk contract, wat er mee moet gebeuren  en wat de status is. Zo kan je dus altijd op tijd actie ondernemen om bijvoorbeeld een vergadering te regelen om het contract nog eens door te nemen en nieuwe onderhandelingen in te zetten. Bedrijven beseffen maar al te weinig dat dergelijke preventieve maatregelen een bijzondere invloed hebben op het economische resultaat van een bedrijf. Er zijn nog zoveel punten waar de effectiviteit nog verbeterd kan worden en waar er nog een hoop geld te besparen en te verdienen valt. Wel spijtig dus dat veel bedrijven dit nog steeds niet in willen zien, zelfs niet in deze tijden.